Safir kull 2021

Hellig Birmaoppdrett

Safir kull 2021

Informasjon

Født: 22. april 2020


Far: Zeus vom Perlenmeer*D - SBI c


Mor: NO*Ped Alba Fia - SBI b


Linjene er DNA -testet for over 40 forskjellige arveligesykdommer. Les mer om testen under DNA-test i menyen.


Innavlsprosent på 7 genrasjoner er 0,01%


Fargeutfall: Sjokolademasket - SBI b

NO*Ped Alba Velvet Blue

Jente 1


SBI b - Sjokolademasket


Bærer av dilusjonsgen
Vekt 6 uker: 572 g

NO*Ped Alba Indigo Blue

Gutt


SBI n - Brunmasket


Bærer av dilusjonsgenVekt 6 uker: 754 g

NO*Ped Alba Cornflower Blue

Jente 2


SBI b - Sjokolademasket


Bærer av dilusjonsgenVekt 6 uker: 658 g

10. june 2021:


Ingeborg har vært på besøk å tatt bilder igjen. Les hennes omtale om kullet:


" "Har du noen gang sett så vakre øyne? "


Ja, de vakre øynene til den hellige birmakatten er fengslende og fantastiske. Og vi Birma-eiere kan skrive under på at disse kattene vet at de er flotte. Men likevel er det mye mer enn det vakre utseendet deres. Birma katter er kjent som spesielt kjærlige og hengivendes rase, etter å ha blitt avlet som selskapskatter i mange generasjoner. De er føyelige og rolige av seg. Birma er omgjengelige, smarte og vennlige katter, nysgjerrige og folkorienterte, men ikke for mye. Så både Siw og jeg er veldig heldige som avler disse herlige kattene, sammen med mange andre oppdrettere over hele verden. Å se båndet de skaper mellom dem og eieren(e) er utrolig. Og det gir oss det vi trenger for å fortsette som oppdrettere. For selv om det er en fantastisk hobby, er det mye arbeid. Men vel verdt det ! <3


Vi tok bilder av NO*Ped Alba sine kattunger på søndag. I dag er de 7 uker. De spiser godt, leker og fortsetter å utvikle ferdighetene sine. Dagene er fylt med trening av jaktferdigheter, hopping og utforsking. Mamma og "tante" Pixie tar dagene roligere, men hold seg i nærheten.


NO*Ped Alba Velvet Blue (Jente 1) - SBI b er en søt og sjarmerende jente. Hun er litt mer forsiktig enn de to andre. Men med litt observasjonstid vil hun leke hun også. Og hun leker godt med søsknene sine. Jeg tror hun vil få et veldig søtt uttrykk når hun er voksen pus <3 Vekt: 572 g


NO*Ped Alba Indigo Blue (Boy) - SBI b er helt klart min favoritt på grunn av sitt temperament. Det er ingen hemmelighet jeg liker guttene. Han er den største og sterkeste i kroppen. Han er like pappapus og bestefaren Koda i holdning. Veldig kosete <3 Vekt: 754 g


NO*Ped Alba Cornflower Blue (girl 2) - SBI b er en stor og sterk jente. Best i type, i henhold til standard i dette kullet (?). Hun er veldig føyelig, hun er involvert i alt, uredd og tøff. Egentlig perfekt for avl<3 Vekt: 658g


De er litt lave på det hvite på frempotene. Men det er hvitt på alle tær. Kiler er også på plass. Vakkert og jevnt kull. Og jeg er så glad for at Siw har avlet et så flott og herlig kull <3 ~ Ingeborg "


Se bildene i album.26. mai 2021:


Det finnes flere legender om den hellige katt fra Burma. Og i en av de mest kjente historiene får tempel katten Sinh dei safirblå øynene fra gudinnen Tsun-Kyan-Kse (Teravada Buddhismen).
I dag vet vi at de kommer med poinfargen men akkurat når birman fekk sitt opphav, er uvist. Det vi hvet er at under 2. verdenskrig holdt rasen på å forsvinne. Kun to katter var igjen. Da ble det blandet in colorpont perser og siameser som i dag er grunnleggende for den birmakatten vi har i dag.
Dersom vi ser vekk i fra colorpoint-fargen, er det nok dei safirblå-øynene som tar blikkfanget vårt. Kanskje det var birmaauger som inspirerte sjølvaste Karl O. Lagerfeld ( tidligere kreativ direktør for Chanel) som fekk birman Choupette i gåve.


For en tid tilbake såg Ingeborg nærere på safir edelstenene. I likhet med biman sin øyefarge, kommer også edelstenene i flere nyanser. Nyansene har forskjellige navn etter fargekartet ( og koder i fargehjulet). Kort fortalt ble det til at jeg måtte ha Safir som tema til kullet og navnene blir slik:


Gutt - Indigo Blue - 484 g
Jente1 - Velvet Blue - 381 g
Jente2 - Cornflower Blue - 456 g


Kattungene er over 4 uker på bildene. De er nysgjerrige og har begynt å leke med hverandre. Luktesansen er godt utviklet, og da må de lukte på alt. De spser bløtmat, men melk er forsatt det beste. Den store verden uten for var både spennendes og litt skummel. Men både mammapus og "tante" Pixie holdseg i nærheten <3


Se nye bilder av dem i albumet.16. mai 2021:


Lørdag tok vi nye bilder av kattungene, som har flyttet ned i stuen til oss. Både mammapus og "tante" Pixie steller med dem. Gutten er stor, med vekt på hele 417 g. Veldig lik sin pappa. Jente1 er ei lita søt jente som har et rolig og fint utrykk. Vekt på 324g. Jente2 er bamsete og bedaglig i temperament. Hun veier 356 g. Alle tre har flott bredde mellom ørene. Runde fine hoder og sterk benstamme.Mer om markeringene kommer. De har fått smake på fastføde og det var kjmpegodt! :-)


Siden det er 17, mai i morgen så valgte vi det norskeflagg som bakgrunn. Vi ønsker dere en fin feiring :-D


Se nye bilder i album og videoklipp på facebook.9. mai 2021:


Nye bilder av kattungene er nå lagt inn i deres album. Dette flotte kullet er svært jevnt og jeg er meget fornøyd med kobinasjonen. Pappapus Zeus har gitt oss bredde i hode og mer tyngde i kroppene. Jente 1 og gutten er svært like sin pappa pr i dag. Jente 2 er veldig lik Fia. Og vi gleder oss til å følge dem videre.
Ingeborg (NO*Condotti's) delte videoklipp på facebook der hun har skrevet om de skjønne små <3


Onsdagens vekter var: Jente 1 - 257g, Gutt - 285 g og Jente 2 - 209 g.23. april 2021:


Natt til torsdag ble Fias kattunger født. To jenter og en gutt. Fine vekter på hhv 79,100 og 113 gram. Det ble litt mer dramatisk enn planlagt, da det endte med keisersnitt. Fia hadde gode, sterke veer, og jeg tenkte at dette kommer til å være raskt overstått. Etter ca tre kvarter begynte de å dabbe av, selv om det var full åpning. Da er det ofte en feilstilling eller to som ligger til fødsel samtidig, så jeg skyndte meg ned på klinikken for å ta rtg-bilde. Og der så jeg at det var et seteleie. Kattunger blir ofte født baklengs, men da ligger halen og beina utstrakt bakover i fødselsveien, men denne her lå rett og slett med rumpa først og beina og halen oppunder seg. Og helt umulig for en førstegangsfødende å få ut på normalt vis. Dermed måtte matmor ta kniven fatt og utføre et keisersnitt. Jeg må innrømme at handa skalv litt og hjertet stod i halsen på meg, når jeg måtte operere på min egen lille skatt. Men alt gikk aldeles strålende, kattungene var sprellete og pigge da de kom ut, og Fia er i storform. Hun vasker og steller de, og er så sprek, man skulle ikke tro at hun er nyoperert med et 8 cm stort snitt på magen. Dyr er fantastiske sånn <3


Linjene er DNA-testet, les mer om dette på egen side i menyen.


De har fått sitt eget bildealbum som er linket i knappen "bilder" over her. Der vil bli lagt til bilder i gjennom tiden de vokser opp. Ofte legger jeg selv ut først på facebookgruppen vår, følg oss gjerne der :-)

Copyright © 2009-2021 by Siw Røeggen Lødemel. All Rights Reserved

Følg oss